fbpx

Общины соединяются, люди соединяются.

Как повысить у новых репатриантов чувство принадлежности к израильско-еврейскому существованию?

Структура общины, основанная на участии, является одним из секретов выживания еврейского народа, а поддерживающая структура общины ведет к более глубокой связи и более успешной адаптации. В АБАЙТА мы знаем, что для многих репатриантов община похожа на семью. Мы также считаем, что глубокая идентификация с народом и страной начинается в самых близких и личных кругах. Именно поэтому мы уже более 10 лет работаем по специальной модели, которую мы разработали и внедрили. В этой модели мы делаем акцент на сохранении сути и культурных мотивов страны происхождения при сочетании с израильскими мотивами и ценностями, на практических инструментах для оптимальной интеграции в работу и израильское общество, и, прежде всего, на ежедневном контакте с общиной и связи между людьми. «Великая идея» — единственная в Израиле сеть общин репатриантов, включающая десятки общин, говорящих на самых разных языках — от Цфата на севере до Арада на юге. Когда каждое община является опорой и базой и добровольной деятельностью. Ищете общину для Вас и Вашей семьи? Вы приехали домой. Добро пожаловать присоединиться!

Уроки, лекции и мастер-классы Туры для знакомства с землей Израиля, Библией и сионизмом | Помощь и содействие в государственных министерствах и ведомствах | Психологическая поддержка и профессиональное сопровождение | И многое другое

Что мы здесь делаем?

Где вы нас найдете?

Частые вопросы

מומלץ להסתכל באתר ולראות מה הקהילה הקרובה אל מקום מגוריך ובאיזה שפה הפעילות, ואז  ליצור קשר עם רכז /ת הקהילה המקומי שישמח לצרף אותך . במקביל ניתן להתקשר למרכזיה שלנו ולקבל מענה אנושי בחמש שפות שיכוון אותך לרכזים הרלוונטים.

לא

ראשית ברוכים הבאים , ובשמחה!!

כדי להצטרף לקהילה צריך להתארגן ולראות שיש פעיל מקומי אשר מוכן לקחת על עצמו את ריכוז הקהילה (במידה ואין —  אנחנו נסייע לאתר מישהו מתאים) ובמקביל לחתום על טפסי ההצטרפות המסבירים את צורת  העבודה שלנו ומה נדרש מכל קהילה כדי להיות חלק מהביתה .

ניתן לפנות לנתנאל רוטנברג, מנהל  פרויקט קהילות שיפגוש אתכם ויסביר לכם על תהליך ההצטרפות וכן ירחיב על מה נדרש מכם.

אנחנו רשת קהילות (גרעיני) עולים הגדולה והיחידה בישראל  ומוכרים על ידי הרשויות, נותנים לכל קהילה מעטפת תוכן ועזרה כלכלית  הכוללים בין השאר:

הדרכה והכוונה כיצד לפתח קהילה תורמת  ופעילה, חברות בפורום הרכזים הארצי,  ימי עיון והכשרה, סמינריונים  ושבתונים, סיוע כלכלי לפעילות ומימון משכורת הרכז/ים, מגוון ימי תרבות סביב מעגל השנה ומעגל החיים , מרצים בשפות שונות, סיוע וליווי לעולים ועוד.

הצטרפות אינה עולה כסף. אבל חלק מהפעילויות צריכות להיות בתשלום

הפעילויות נערכות בשפת האם של חברי הקהילה ועל פי בקשתם , נכון להיום יש לנו קהילות בשש שפות  עם רכזים דוברי השפה.

0-120 הפעילות שלנו היא למשפחות ויחידים מכלל הגילאים.

כן!

לארגן וליזום פעילויות  שוטפות עבור הקהילה ותושבי העיר, לרכז צוות מתנדבים לנושאים השונים, לעבוד עם מטה הארגון, להגיש  דו»חות שוטפים, לנהל תקציב הקהילה, לבנות שיתופי פעולה עם ארגונים נוספים בעיר ועוד.

ניתן לשלח קורות חיים ולציין מקום פעילות מועדף

אם השיקולים הם מרחק גאוגרפי רב  בין ריכוז המשפחות שלכם לבין מקום הקהילה הנוכחי או שמדובר על ארץ מוצא ושפה אחרת של עולים – אז בוודאי שכן.

כל עוד לא נפגע בקהילה קיימת, בהחלט נעזור ונסייע לפתיחת הקהילה,  אך כל מקרה ייבדק לגופו.

לא בהכרח. אנחנו שמים דגש על היותנו רשת קהילות של העולים!! דתיות היא בדיוק ההגדרה שאנחנו לא רוצים להכנס אליה. ברשת הביתה יש קהילות שמגדירות  את עצמן כחילוניות  יש כאלו כדתיות  ויש כאלו כחרדיות.

ישנה נטייה בציבור הישראלי לקטלג כל אחד, להכניסו למסגרת, וזה בדיוק מה שמבריח את האחד מהאחר ומקשה על השיתוף, אנחנו  בורחים מכך ומגדירים את עצמנו כרשת ישראלית של קהילות עולים.  המטרה שלנו היא שכולם ירגישו בנוח.

לנו חשובה היכולת להכיל את האחר, כדי שאנשים ירגישו בנוח. מאותה הסיבה בדיוק נפנה אל המכנה המשותף המכיל ככל שניתן, נניח בשבת יכול להיות מצב שאנשים יבואו עם טלפונים או ברכב, אבל המעטפת תהיה בגבולות מסוימים של ההלכה היהודית: לא נשמיע מוזיקה ולא נבשל אוכל בשבת, והאוכל יהיה כשר. אם  בקהילה מסוימת ירצו תפילה, היא תהיה על פי הנוסח  המקובל על מנת שכולם יוכלו להרגיש בנוח — גם אלו ששומרים שבת.