קהילות מחברות, אנשים מתחברים.
איך מגבירים אצל העולים החדשים את תחושת השייכות להוויה הישראלית-יהודית?
מרקם קהילתי משתף הוא אחד הסודות להישרדות העם היהודי, ומסגרות קהילתיות תומכות מובילות לחיבור עמוק ולהסתגלות מוצלחת יותר. ב'הביתה' יודעים כי עבור רבים מהעולים, הקהילה היא כמו משפחה. אנחנו גם מאמינים כי הזדהות עמוקה עם העם והמדינה, מתחילה במעגלים הקרובים והאישיים יותר. לכן אנו פועלים כבר למעלה מ-10 שנים על פי מודל מיוחד שפיתחנו והטמענו. במודל זה אנו שמים דגש על שמירה על המהות והמוטיבים תרבותיים של ארץ המוצא תוך שילוב עם המוטיבים והערכים הישראליים, על כלים מעשיים להשתלבות מיטבית בתעסוקה ובחברה הישראלית, ובעיקר על קשר יומיומי עם הקהילה וחיבור בין אנשים. ה"רעיון הגדול" הוא רשת קהילות עולים היחידה בארץ שכוללת עשרות קהילות הדוברות במגוון שפות – מצפת בצפון ועד ערד בדרום. כשכל קהילה מהווה עוגן ובסיס ופעילות התנדבותית. מחפשים קהילה שהמשפחה שלכם תתחבר אליה? הגעתם הביתה. מוזמנים להצטרף!
שיעורים, הרצאות וסדנאות | סיורים להכרת הארץ, התנ"ך והציונות | עזרה וסיוע מול משרדי הממשלה ורשויות | תמיכה נפשית וליווי מקצועי | ועוד
מה עושים אצלנו
קורס ייחודי של הכנה לצה"ל לנוער ולהורים | מועדון עסקי לעולה – מתן כלים חדשניים לבעלי עסקים וליזמים וסיוע ביצירת נטוורקינג בתוך הקהילה ובין הקהילות השונות | מרכז מידע וסיוע טלפוני לעולה בחמש שפות בנושא הקורונה | שירות מקצועי של מטפלים מוסמכים להתמודדות ברגעי משבר | ועוד
אירועי קהילה שוטפים (הופעות, הצגות, ירידים וכדו') | קבלות שבת משפחתיות | סדנאות הכנה לקראת החגים | מפגשי הכנה לטקסי בר/בת מצווה לילדים ולהוריהם | מפגשי הדרכה לקראת חתונה לזוגות צעירים | מידע וליווי ומענה בנושא בריתות, גירושין, קבורה ועוד
תיאטרון-מדרש | תיאטרון תנ"כי | זהות יהודית דרך חוגים לילדים ולמבוגרים בנושא קולנוע | חוגי בישול, מוזיקה ועוד
פיתוח ויישום תכנית עבודה שנתית לעידוד עשייה חברתית ופעילויות חינוכיות להטמעת ערכים להכרת ולהערכת האחר
איפה תמצאו אותנו
שאלות נפוצות
מומלץ להסתכל באתר ולראות מה הקהילה הקרובה אל מקום מגוריך ובאיזה שפה הפעילות, ואז ליצור קשר עם רכז /ת הקהילה המקומי שישמח לצרף אותך . במקביל ניתן להתקשר למרכזיה שלנו ולקבל מענה אנושי בחמש שפות שיכוון אותך לרכזים הרלוונטים.
לא
ראשית ברוכים הבאים , ובשמחה!!
כדי להצטרף לקהילה צריך להתארגן ולראות שיש פעיל מקומי אשר מוכן לקחת על עצמו את ריכוז הקהילה (במידה ואין – אנחנו נסייע לאתר מישהו מתאים) ובמקביל לחתום על טפסי ההצטרפות המסבירים את צורת העבודה שלנו ומה נדרש מכל קהילה כדי להיות חלק מהביתה .
ניתן לפנות לנתנאל רוטנברג, מנהל פרויקט קהילות שיפגוש אתכם ויסביר לכם על תהליך ההצטרפות וכן ירחיב על מה נדרש מכם.
אנחנו רשת קהילות (גרעיני) עולים הגדולה והיחידה בישראל ומוכרים על ידי הרשויות, נותנים לכל קהילה מעטפת תוכן ועזרה כלכלית הכוללים בין השאר:
הדרכה והכוונה כיצד לפתח קהילה תורמת ופעילה, חברות בפורום הרכזים הארצי, ימי עיון והכשרה, סמינריונים ושבתונים, סיוע כלכלי לפעילות ומימון משכורת הרכז/ים, מגוון ימי תרבות סביב מעגל השנה ומעגל החיים , מרצים בשפות שונות, סיוע וליווי לעולים ועוד.
הצטרפות אינה עולה כסף. אבל חלק מהפעילויות צריכות להיות בתשלום
הפעילויות נערכות בשפת האם של חברי הקהילה ועל פי בקשתם , נכון להיום יש לנו קהילות בשש שפות עם רכזים דוברי השפה.
0-120 הפעילות שלנו היא למשפחות ויחידים מכלל הגילאים.
כן!
לארגן וליזום פעילויות שוטפות עבור הקהילה ותושבי העיר, לרכז צוות מתנדבים לנושאים השונים, לעבוד עם מטה הארגון, להגיש דו"חות שוטפים, לנהל תקציב הקהילה, לבנות שיתופי פעולה עם ארגונים נוספים בעיר ועוד.
ניתן לשלח קורות חיים ולציין מקום פעילות מועדף
אם השיקולים הם מרחק גאוגרפי רב בין ריכוז המשפחות שלכם לבין מקום הקהילה הנוכחי או שמדובר על ארץ מוצא ושפה אחרת של עולים – אז בוודאי שכן.
כל עוד לא נפגע בקהילה קיימת, בהחלט נעזור ונסייע לפתיחת הקהילה, אך כל מקרה ייבדק לגופו.
לא בהכרח. אנחנו שמים דגש על היותנו רשת קהילות של העולים!! דתיות היא בדיוק ההגדרה שאנחנו לא רוצים להכנס אליה. ברשת הביתה יש קהילות שמגדירות את עצמן כחילוניות יש כאלו כדתיות ויש כאלו כחרדיות.
ישנה נטייה בציבור הישראלי לקטלג כל אחד, להכניסו למסגרת, וזה בדיוק מה שמבריח את האחד מהאחר ומקשה על השיתוף, אנחנו בורחים מכך ומגדירים את עצמנו כרשת ישראלית של קהילות עולים. המטרה שלנו היא שכולם ירגישו בנוח.
לנו חשובה היכולת להכיל את האחר, כדי שאנשים ירגישו בנוח. מאותה הסיבה בדיוק נפנה אל המכנה המשותף המכיל ככל שניתן, נניח בשבת יכול להיות מצב שאנשים יבואו עם טלפונים או ברכב, אבל המעטפת תהיה בגבולות מסוימים של ההלכה היהודית: לא נשמיע מוזיקה ולא נבשל אוכל בשבת, והאוכל יהיה כשר. אם בקהילה מסוימת ירצו תפילה, היא תהיה על פי הנוסח המקובל על מנת שכולם יוכלו להרגיש בנוח – גם אלו ששומרים שבת.